V.35

"I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm."


Vikt:
+11kg
SF-mått: 32-33
Järn: 123
Socker: 3.8


Sådär ser det ut just nu för mig.
Man ser inte mina kryss på kurvan när hon visar på datorn eftersom dom ligger precis på det mittersta strecket, och att sockret gått ned så pass och att järnet stigit känns underbart!
Och att jag lyckats hålla vikten trots otaliga svängningar och stopp på max för både +meny och milkshake's..

Nä, nu börjar jag känna mig ganska duktig!

Jag tackar Cane för det med vikten, hade vi inte haft honom så hade jag aldrig tagit mig ut.. Då hade jag suttit inne på ändan och klagat på öm rygg, foglossning och annat.


Nu när det börjar närma sig förlossningen så har jag planerat in detta:

1. Äta massor med vattenmelon (bara för att det är så gott)
2. Fira midsommar i Sillviken med vänner
3. Fira midsommardagen med vänner på Norrbyskär
4. Promenera, promenera, promenera
5. Dricka hallonbladsthé och hoppas att jag är en av de lyckliga få..
6. Tvätta mamma och pappas bil
7. Måla nya bastun i stugan utvändigt
8. Klippa gräsmatt/an/orna
9. Bada
10. Läsa böcker i en solstol
11. Lyssna på smattrande regn i husvagnen med Stefan och Cane
12. Se dåliga och bra filmer
13. Baka, grilla, äta, äta och äta!


Och en hel del andra saker säkert, såsom att gå på stan och äta mjukglass, klaga på värmen, ligga halvdöd i soffan framför dålig tv och annat kul!


Puss

Gravid vecka 33

Är det fler som är gravida under sommaren, eller är det bara mig det är synd om? Haha.


Jag har gått upp 10,5kg nu.
Känns faktiskt rätt duktigt av mig!
När jag kom hem från sjukhuset hade jag ökat ungefär 13kg, men efter några dagar hemma med promenader så försvann dom lika fort. Troligtvis så var det bara vätska jag samlat på mig där i sjukhussängen.


Det är så oliiiiiidligt varmt ute. Huden på min kropp känns som.. Hur ska jag förklara?
Om ni tar bort en klisterlapp/prislapp på något nyinköpt, en såndär dålig lapp som lämnar kvar allt klister på tingesten, tillsammans med lite papper. Så känns min hud om man tar på den - kladdig!

Jag har även noll kläder att ha på mig nu i värmen. Försöker hitta klänningar som inte sitter för snävt, lönlöst. Försöker hitta vad som helst som är svalt och skönt, lönlöst.
När man är varm så känner man sig x antal storlekar större än vad man är, allt kladdar och sitter åt för mycket. Nu har jag lyckats få på mig en klänning som är bland det fulaste jag äger och det får dessutom inte plats någon bh under. Och nu när jag dessutom tänkt gå ut för att plantera Plastblommor(!) så känner jag mig som någon av de överviktiga fruarna i sällskapsresan som går klädda i sofftygsklänningar (ni vet, stora A-linjeformade blommiga saker).

Och precis som alla andra tjejer (vad det verkar) så gillar jag inte att gå barbent eller barärmad. Låren kladdar ihop i värmen och bara det gör att man känner sig större än vad man är.

Kanske dags att gå på H&M och försöka hitta ett par sköna leggings som slutar vid knäna och en stoooor tunika med ärm på? Imorgon då jävlar!



Annars händer det inte särskilt mycket.
Cane går runt och flåsar, försöker hitta sköna liggpositioner på golvet där det är svalt men han verkar inte heller trivas särskilt. Man kan nästan höra hur han ojar sig, stönar och suckar för varje gång han måste ändra liggplats pga att den han låg på nyss blivit för varm och jobbig.


Skolan är iaf snart över!
I början av den här veckan så trodde jag att jag skulle vara tvungen att (med risk för att låta överdramatisk) ta livet av mig pga allt vi hade kvar att göra, det kändes verkligen som det största mörker på länge!
Vi hade: 3 inlämningar/hemtentor i energiteknik (fysik), 2 hemtentor i matte D och ett projektekonomiprov!
Och vet ni vad? ALLT ÄR BORTGJORT!
Igår satt jag och knepade med det sista i energitekniken och blev klar.

Nu är det bara ett sketet prov i matte på tisdag, det sista, allra allra allra sista Någonsin!
Och såklart det svåraste, men fortfarande, det sista!


Sen nästa helg så har sommarlovet börjat.
Och det ska bli så skönt att få gå runt och svettas och känna sig som en kladdig flodhäst utan några måsten.




Och just ja, denna vecka så är hen såhär stor:

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.


"Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen."

- jag väntar med spänning, ännu har jag inte svullnat upp särskilt mycket om fötter och händer, men jag gissar att det kommer, särskilt i denna värme!


Barnmorskan var vi hos i måndags, där visade det sig att jag fortfarande ligger exakt på SF-kurvan, mitt blodtryckt var lika lågt som vanligt, sockervärdet var bara bra och det enda som hon påpekade ännu en gång var mitt blodvärde, järnhalten låg bara på 113 och den måste upp.

Sedan så efter att hon mätt magen så kollade hon hur barnet låg, och den har nu lagt sig med huvudet nedåt! Hjärtat slog runt 130 slag. Vi får väl se om det blir en pojke eftersom att ifall hjärtslagen är under 140 så är det tydligen det.

Vad det än blir så kommer den bli älskad!


Ska kila ut på balkongen nu och ser om man överlever.


I förrgår på balkongen.

RSS 2.0