Barnvagnsdjungel

Fyyyy fan säger jag bara.
Varför fanns det inte bara en enda sort att välja?

Nu har vi iaf kikat på Alla.
Eller nej, vi har säkert missat 1000 olika sorter.
Men vi har kollat på:
Kronan, Emmaljunga, Brio, Teutonia, Phil&Teds, Mountain buggy, Bugaboo, Crescent, Quinny, Tako, Focus, Nowalex... Och det fortsätter men huvudet lyckas inte hålla reda på alla olika namn.

Vi har kollat på fyra fasta hjul, luftfyllda hjul, gummi/plast-hjul, fyra hjul med två där fram som är svängbara (swivel heter det oftast verkar det som), vi har även kikat på vagnar med 3 hjul.

Först dom 4-hjuliga. Visst, stadiga såklart men har andra nackdelar och brister. Exempelvis Kronan som alla tycks älska är ju omöjlig för mig som är lite kortare, eftersom jag måste lyfta axlarna. Samma sak med Brio.
Dom med 4a hjul får inte plats i våran bil när dom är ihopbuntade heller (Volvo V50, med hundbur som tar hälften av platsen).

Dom med två svängbara hjul där framme var ju rätt underbara, förutom det faktum att hjulen är för små för att parera i snö. Och en vagn som bara fungerar på sommaren och på asfalt är ju inte direkt bäst.
Vi hittade en (P&T's) som hade större svängbara hjul men där är barnet vänt bort från en (enligt undersökningar är det väldigt jobbigt för barn upp till ca 1.5år att inte kunna se mamma/pappa och bara ta in nya intryck utan stöd).
Problemet i bilen fanns inte när det gällde en Brio Sing, men, knappt någon fjädring och som sagt så är den inte optimal i snö och skog.

Men sen!
Sen slog vi bort dumma fördomar om att 3 hjul på en barnvagn alltid är pest och att alla vagnar tippar och är livsfarliga (och allt annat man hört, av bland annat Sverker som kastade alla 3-hjuliga i soptunnan).
Först hittade vi MB's vagn Urban Jungle, som såg riktigt fin ut. Men, problemet var att även där är barnet bortvänt så fort den börjar kunna sitta. Vilket inte är något val för oss.
Och efter några andra vagnar så hittade vi en Teutonia (S3).
Hur fin som helst! Hade en del anmärkningar på konsumentverket om ostabilitet men, till de senare åren så är det fixat och nu fanns det ingen anmärkning på de nyare.
Den har mindre anmärkningar än Kronan och de dyra "supervagnarna" (som höjs till skyarna, haha).
Den har ett stort hjul där fram, man kan byta ut alla hjul till lufthjul ifall man gillar det bättre än gummi. Den fungerar i all terräng (vilket är ett måste för oss när vi har hund och är ute mycket, där det inte finns asfalt), och den får plats i bilen!

Och dessutom så hittade vi denna svindyra vagn för ca 5000kr billigare (en 09) på blocket.
Så, imorgon ska vi fara och kika och testköra i slasken!
Vi har redan varit och vickat och snurrat och försökt välta på barnens hus och gillade den väldigt mycket. Den passar dessutom mig som är kort.

Nu låter det här som världens reklam, men jag är lite smått upprymd över att förhoppningsvis vara klar i sökandet..
Vi har iaf bestämt oss för att inte kika runt mer nu. Eftersom man hittar nya hela tiden, alla har brister och alla har positiva bitar. Men imorgon kanske vi har en vagn!

Hursomhelst.
Jag har inte förstått att det är så svårt förrän nu med alla saker som ska fixas.
Nu är det bara skötbord, säng, liggstol, leksaker, kläder mm. kvar... Tur jag fyller år snart.



Att det är förjävligt att vara kort och ha en hundbur är då något jag har kommit underfund med i denna djungel.
Men, vi hade nog valt denna vagn hursomhelst. Den är överlägset bäst av dom vi tittat på.


Nu ska magen sparka iväg med mig till soffan och Stefan!

Och just ja.
Jag är i v.23 nu..


Kommentarer
Postat av: malin

jag är inte avis! ;) känns bra att ha det där bakom sig!

tips om babysitter, babybjörn: http://lekmer.se/barn-och-baby/bara-och-sitta/babysitter/babybj%C3%B6rn-babysitter-balance-svart-silver

alla bäbisar ÄLSKAR den!

eller också en som vibrerar!

lycka till! :D

2011-04-04 @ 22:12:25
URL: http://69shot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0